Studenou vodou opláchnutý bílý chřest opatrně oloupejte, zelený loupat nemusíte. Odřízněte spodní část prýtů a vařte nejlépe v páře s dostatkem vody v hrnci. Nad páru dejte oloupané prýty, do vody dejte vařit odříznuté spodní části.
Z másla a mouky připravte velmi světlou jíšku.
Když je chřest na pařáku měkký, zalijte jíšku vodou z vaření chřestu, spodní část uvařených prýtů vymačkejte do polévky a pak vyhoďte. Doplňte vodou do 1,2 l, přidejte oloupané a na kostičky nakrájené brambory, sůl a vařte, až jsou brambory měkké.
V páře uvařené prýty chřestu opatrně překrájejte na kousky o délce asi 1 cm a vložte do polévky prohřát. Doplňte sekanou petrželovou natí a hned podávejte.