Go Back
Kuřecí závitky

Kuřecí závitky s nivou a bramborová kaše s brokolicí

Olga Skálová
Celková doba 2 hrs

Suroviny
  

  • 15 dkg nivy
  • 25 dkg anglické slaniny
  • 5 kuřecích prsních řízků
  • grilovací koření
  • sušená petržel
  • 1 kg brambor
  • 1 menší brokolice
  • trochu másla
  • trochu mléka
  • sůl

Postup
 

  • Z omytých kuřecích prsou pomocí naříznutí udělám pláty, které mírně naklepu paličkou. Po obou stranách lehce posypu grilovacím kořením, z vnitřní strany ještě sušenou petrželí.
  • Do každé porce dám klínek nivy a zabalím. Takto připravené závitky obalím anglickou slaninou a vložím do ohnivzdorné mísy.
  • Peču 1,5 hodiny na 150 °C. Hlídám, aby se anglická slanina nespálila – případně snížím teplotu.
  • Omytou brokolici rozeberu na malé růžičky, dám do hrnce a zaliju horkou vodou. Krátce povařím a brokolici scedím.
  • Z uvařených brambor, másla a mléka si připravím hladkou bramborovou kaši, osolím a nakonec do ní vmíchám brokolici.

Poznámky

Foto: Olga Skálová.
Vytisknout