3 jídla, která připravíte do půl hodiny

3 jídla, která připravíte do půl hodiny
Foto: Freepik

Znáte ten pocit, když dorazíte pozdě domů, hladoví, a zoufale se vám nechce do přípravy čehokoliv složitého k snědku? Máme pro vás pár jednoduchých receptů.

Těstoviny s čerstvými rajčaty

Petra Matějková
Porcí 2 porce
Vytisknout

Suroviny
  

  • 100 g těstovin
  • 4 větší rajčata
  • 1 stroužek česneku
  • pár kapek olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup
 

  • Těstoviny uvařte doměkka, slijte a nechte v původním horkém hrnci. Zakápněte olivovým olejem.
  • Prolisujte česnek a nasypte ho k těstovinám (pokud jste citliví na syrový česnek, můžete ho lehce orestovat).
  • Přidejte rajčata nakrájená na osminky.
  • Dochuťte podle chuti.

Poznámky

Tip: pro výraznější chuť můžete přidat i rukolu natrhanou na kousky.

Frittata

Petra Matějková
Porcí 2 porce
Vytisknout

Suroviny
  

  • 4 vajíčka
  • 2 brambory
  • 100 g šunky (nebo libové klobásy, případně uzené maso)
  • 100 ml smetany
  • 100 g výraznějšího sýra (niva, comté,…)
  • 1 jarní cibulka
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup
 

  • Brambory nakrájejte na tenké plátky, opečte dozlatova na lžíci oleje a přidejte k nim na malé kousky nakrájenou uzeninu. Osolte a opepřete.
  • Vejce prošlehejte se smetanou, osolte a opepřete.
  • Sýr nastrouhejte nebo nakrájejte na malé kostičky.
  • Jakmile jsou brambory opečené, odstavte pánev z plotny, posypte je sýrem a zalijte vaječnou směsí.
  • Dejte péct do středně vyhřáté trouby a pečte, dokud nebude hmota na pohled pevná.

Poznámky

Podávejte posypané najemno nakrájenou jarní cibulkou.

Panini caprese

Petra Matějková
Porcí 2 porce
Vytisknout

Suroviny
  

  • 100 g mozzarelly
  • 1 velké rajče
  • bazalkové pesto
  • 2 ciabatty nebo bílé bagetky

Postup
 

  • Pečivo rozkrojte napůl.
  • Každou z polovin lehce potřete bazalkovým pestem.
  • Dovnitř naskládejte na plátky nakrájenou mozzarellu a rajčata.
  • Přiklopte a zapečte v kontaktním grilu.

Zdroj: Petra Matějková (autorské dílo), soukromý archiv autorky

Další články z této rubriky

Knedlík, knedlík, knedlík…

Knedlík, knedlík, knedlík…

Máte rádi bramborové knedlíky? Nebo se tomuto těstu vyhýbáte jako já, protože vám nevyhovuje jejich příliš tuhá konzistence?
Guláš jako vařívala maminka

Guláš jako vařívala maminka

Guláš? Tak to bych mohla vydat kuchařku…, začala své vyprávění známá mojí mámy. Byla jsem tehdy krátce vdaná.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*