3 rychlé letní večeře

3 rychlé letní večeře
Foto: Freepik

Léto je čas odpočinku, cestování a setkávání. Na trávení času v kuchyni u sporáku není čas ani chuť, naopak jednoduchost na talíři i v žaludku je vítaným a vyhledávaným faktorem.

Chcete trochu inspirace na jednoduché a rychlé letní večeře? Tyhle téměř bezpracné recepty si zamilujete.

Tvarohová pomazánka

Petra Matějková
Vytisknout

Suroviny
  

  • 1 polotučný tvaroh ve vaničce
  • 1 stroužek česneku
  • trocha pažitky
  • sůl, pepř

Postup
 

  • Tvaroh přendejte do misky, smíchejte s prolisovaným česnekem a najemno nasekanou pažitkou.
  • Promíchejte, v případě potřeby můžete tvaroh trochu naředit mlékem.
  • Osolte a opepřete podle chuti.
  • Podávejte s čerstvým pečivem a sezónní zeleninou.
Topinambury

Topinambury

Zelenina na českém trhu dosahuje závratných cen! Zdravé nejsou jen papriky a rajčata! U nás…

Tapas po česku

Petra Matějková
Vytisknout

Suroviny
  

  • mix oblíbených uzenin a sýrů
  • 1 mrkev
  • 1 salátová okurka
  • řapíkatý celer
  • čerstvá bageta
  • oblíbená zelenina

Na dip:

  • 2 lžíce majonézy
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • gorgonzola

Postup
 

  • Uzeniny a sýry nakrájejte na drobné kostičky nebo proužky (sousta) a vyskládejte na větší prkénko.
  • Mrkev a salátovou okurku umyjte a nakrájejte podélně na silnější proužky, řapíkatý celer očistěte a nakrájejte na 10 špalíčků. Vyskládejte k uzeninám a sýrům, zelenina je určena k namáčení do dipu.

Připravte dip:

  • Smíchejte majonézu a zakysanou smetanu, postupně zapracujte podle chuti gorgonzolu.
  • Vše servírujte společně s čerstvou nakrájenou bagetou a sezónní zeleninou.

Salát Caprese

Petra Matějková
Vytisknout

Suroviny
  

  • 1 balení mozzarelly
  • 2 velká masitá rajčata
  • balzamico ocet
  • kvalitní olivový olej
  • sůl, pepř

Postup
 

  • Rajčata i mozzarellu nakrájejte na plátky a vyskládejte na střídačku na talíř (vždy plátek mozzarelly, za něj plátek rajčete).
  • Opepřete, osolte.
  • Pokapejte zlehka balzamicem a olivovým olejem.
  • Podávejte s křupavou bagetou nebo opečeným toastem.
Roastbeef.

20. 1. 2021

Myšlenka dne Staré heslo šlechty: nejlepší zelenina je maso, nejlepší ovoce víno a nejlepší nábytek…

Zdroj: redakce – Petra Matějková (autorské dílo)

Další články z této rubriky

Šunkofleky ne!gutentor-overlay

Šunkofleky ne!

Z vyprávění svojí babičky vím, že její maminka, moje prababička, byla výborná kuchařka. Bylo to ještě za Rakouska-Uherska, kdy bydleli…

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*