Rychlé občerstvení pro nečekanou návštěvu

Rychlé občerstvení pro nečekanou návštěvu
Foto: Pixabay

Zvoní zvonek a za dveřmi se objevila nečekaná návštěva. Jenže dorazila ve chvíli, kdy nemáte upečenou buchtu a vy teď tápete, čím ji pohostit. Máme dobrou zprávu. V dnešním článku najdete tipy na rychlé pohoštění, které dokážete připravit během chvilky a z mála surovin. Tady jsou naše nápady.

Sýr s hroznovým vínem

Stačí najít v lednici jakýkoliv tvrdý nebo polotvrdý sýr, nakrájet ho na proužky a podávat s kuličkami hroznového vína. Poradíte si i ve chvíli, kdy žádné víno doma nemáte. V tom případě servírujte k sýru jakoukoliv kyselejší marmeládu jako dip. Uvidíte, jak rychle vše zmizí ze stolu.

Zeleninové chuťovky s dipem

Trochu zeleniny má v lednici každý. Nakrájejte cokoliv, co najdete, na tenké proužky a podávejte se sýrovým nebo česnekovým dipem. Ten připravíte jednoduše – rozdrobte sýr s modrou plísní do misky, přidejte lžíci zakysané smetany nebo bílého jogurtu, stejné množství majonézy a promíchejte. U česnekového nahraďte sýr prolisovaným stroužkem česneku a trochou soli. Pro tento účel se hodí jakákoliv zelenina, skvělá je mrkev, řapíkatý celer nebo papriky.

Rychlé toasty

Máte doma starší bagetku nebo obyčejné rohlíky? Nakrájejte pečivo na plátky, lehce potřete máslem nebo olivovým olejem, přidejte plátek sýra (pod něj můžete dát plátek rajčete) a dejte do trouby zapéct. Zabere to pár minut a uvidíte, jak se bude návštěva olizovat.

Tapas po Česku

Jednohubky ve stylu „co dům dal“ bývají nejlepší. Proberte lednici a na talíř naaranžujte všechno, co v ní najdete. Mohou to být plátky šunky, salámu, různé druhy sýra… To doplňte nakládanou zeleninou, případně posypte olivami promíchanými s prolisovaným česnekem. Můžete podávat s pečivem, ale není to nutné.

Sušené ovoce

Neohlášená návštěva většinou nečeká žádné hody a ocení cokoliv, co před ní postavíte na stůl. Skvělým mlsáním je proto i jakékoliv sušené ovoce, ořechy nebo nakrájené čerstvé ovoce.

Zdroj: redakce – Petra Matějková (autorské dílo)

Další články z této rubriky

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*