Loudavé vaření 3

Loudavé vaření 3
Foto: Leonardo.ai

Další recepty pro pomalý hrnec

Po dvou úspěšných dílech Loudavého vaření nabízí jejich autorka Barbora Charvátová třetí pokračování s nabídkou rozmanitých, lahodných receptů pro uživateli stále oblíbenější pomalý hrnec. Její blog Mamavkuchyni.cz získává každoročně první místa v Mamablogu a dosvědčuje, že vaření a pečení je pro ni tvůrčím koníčkem i výzvou k novým, vylepšeným receptům.

Loudavé vaření 3
Foto: se svolením nakladatelství Albatros Media

Úvodem Barbora Charvátová píše o svých zkušenostech vaření v „pomaláči“ a odpovídá na časté dotazy, co a jak v něm lze připravovat, který vybrat a jak dlouho v něm trvá příprava různých jídel.

Stejně jako v předchozích dílech této originální kuchařky jsou i tentokrát pokrmy přehledně řazeny od polévek (za vyzkoušení stojí květáková krémové na indický způsob, balkánská čorba, kedlubnová krémová s koprem či laksa s krevetami), přes lahodné masité pokrmy z drůbeže, vepřového, hovězího, mletého a uzenin, nebo z ryb. Příjemně překvapí například daňčí kýta na divoko, dušné pštrosí maso s brusinkami a červeným vínem či jehněčí hřbet se zeleninou a sušenými švestkami.

Zaujmou rovněž bezmasá jídla jako hlívový guláš, portobello plněné třemi druhy sýra, lasagne s brokolicí a šunkou, hrušky s modrým sýrem a další lahůdky jako filety z candáta s čedarem a parmskou šunkou, losos v teriyaki omáčce s ananasem nebo telecí kostky na šalvěji a bílém víně i mnoho dalších kulinářských lahůdek. Jako sladká tečka se nabízí vláčný jablečno-ořechový koláč, krtkův dort, kynutý ovocný koláč nebo chuťově pikantní řecký pomerančový koláč.

Závěrem jsou uvedeny návody na zavařeniny, které oceníme nejen v zimním čase – povidla z červené řepy, dýňové chutney, a také silný vývar demi-glace, používaný ve vyšší gastronomii k zesílení masové chuti a vaření omáček.

Každý recept doplňuje celostránková barevná fotografie hotového jídla, nad kterým se sbíhají chutě. Kromě ingrediencí a postupu přípravy nechybí údaje o počtu porcí a za jak dlouho bude uvařen. Prostor je i na vlastní poznámky k danému receptu.

Nadchne-li vás pomalý způsob chystání jídla, při němž zůstávají zachovány všechny živiny, minerály a vitamíny i naplno rozvinutá chuť pokrmů, pak vám bude inspirativní kniha receptů vítaným i spolehlivým pomocníkem. A pokud chcete mít uvařeno hned, pak si můžete vybrat z těchto nápaditých jídel, jež lze přichystat i běžným způsobem.

Zdroj: redakce – Dana Vondrášková (autorské dílo), albatrosmedia.cz, cpress.cz, databazeknih.cz

Další články z této rubriky

Pampeliškové víno

Pampeliškové víno

Závažné i malicherné problémy dospívání, uvědomování si vlastní existence, vyrovnávání se s realitou života a smrti uprostřed rodiny.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*